Ötletek akaratos totyogókhoz

Ötletek akaratos totyogókhoz

A fejlődés természetes része, hogy egyre több mindent akarunk magunk csinálni. Néha szüksége van a totyogónak segítségre, máskor meg nem akar megtenni bizonyos dolgokat. Próbáld meg a különböző tevékenységeket összekötni, hogy még izgalmasabb legyen mindkettőtöknek!

Amikor a kis totyogó mindent maga akar csinálni
  1. A kicsi elkezd egyre többet beszélni 2 éves kora környékén. Kézmosás alatt mutass rá dolgokra, és mondd ki hangosan a nevüket. Ez a szappan, ez a törölköző és az ott a csap... Nemcsak szórakoztatóbb így a baba számára, de bővül a szókincse is! 
  2. Fésüld meg a haját a tükör előtt. Gyakorold a jobb és bal közti különbséget fésülés közben, hogy ez is egy szórakozás, de ugyanakkor tanulás is legyen. Lehet, hogy a kicsi még a te hajadat is meg akarja majd fésülni a változatosság kedvéért.  
  3. Az öltözködés jó alkalom a számolás gyakorlására. Hány darab ruhát viselek ma? Vegyük fel a nadrágot: első lábacska, második lábacska! Hány ujjacska van azon a kézen, amelyik most jött ki a kabátujjból?
  4. Készíts fürdőt hab nélkül, és hagyd a kicsidet pancsolni benne. Azt fogja tapasztalni, hogy a víz nem változott. Aztán adj a vízhez habfürdőt és hagyd, hogy játsszon vele. Így rájön, milyen jó móka a fürdőhab. Tegyél be mellé néhány úszó játékot, így lesz csak igazi a mulatság!
  5. Mialatt bekened a baba bőrét testápolóval, kérdezd meg: “Ki fogja anyát bekenni?” Valószínűleg egyből jelentkezni fog. De felváltva is csinálhatjátok: “Először bekenjünk a karocskádat, majd anya karját. Aztán a pocidat, és aztán itt az idő, hogy anya hasát is bekenjük...” Így szórakoztatóbb lesz a kicsinek és megtanítja arra, hogyan fókuszáljon egyszerre több dologra.
TOP