Hogyan orvosoljuk a babák kisebb problémáit?

Hogyan orvosoljuk a babák kisebb problémáit?

Minden szülő azt akarja, hogy a csöppsége boldog és egészséges legyen, de kisebb problémák vagy betegségek mindig előfordulhatnak. Itt találsz néhány ötletet arra vonatkozóan, mit tudsz tenni, ha a kicsi nem érzi jól magát. 

Tippek a babák kis problémáira 

  1. Amikor folyik a baba orra, sokat kell törölgetni. Ez irritálhatja a bőrt a kicsi orra körül. Segíthet megnyugtatni a bőrt, ha egy vékony réteg vazelint kensz fel. Próbálj meg puha zsebkendőt használni a törölgetésre. 
  2. Nedves levegő belélegzése segít az eldugult orron. Engedd meg a forró vizet, csukd be a fürdő ablakát és ajtaját, és párásítsd be a szobát. Ha ebben a párás levegőben játszik a kicsi, az segít kidugítani az orrát. 
  3. A levegővétel sokkal nehézkesebb, ha a baba meg van fázva. Ha picit függőlegesebben alszik, az segít neki könnyebben lélegezni. Használhatsz speciálisan erre kialakított párnát. De ne engedd, hogy a kicsi a babaszékben vagy sima párnán aludjon, mert veszélyes lehet!
  4. A meleg és száraz levegő kiszáríthatja a baba bőrét. A túl gyakori vagy sokáig elhúzódó fürdetések szintén hatással lehetnek a kicsi bőrére. Próbáld meg nem túl gyakran fürdetni a babát és ne a radiátor mellé tedd a gyerekágyat. 
  5. A száraz bőr nem jó a babának, de sokáig nedvesen tartani a bőrt szintén ártalmas lehet. A nedvesség gyengíti a bőrt és sérülékenyebbé teszi. Mindig töröld meg alaposan a kicsit, ne hagyd ki a hajlatokat sem! Hintőporozd be azokat a részeket, amik hajlamosak nedvesedésre. 
TOP