Hogyan segítsük a baba alvását?

Hogyan segítsük a baba alvását?

Fontos, hogy a baba eleget aludjon, de a szülő számára az is fontos, hogy éjszaka is aludjon a csöppség. Itt találsz néhány ötletet arra, hogyan aludjon éjszaka is jól a baba. 
Ötletek egy jó kis éjszakai alvásra
  1. Aludni nem könnyű túl melegben vagy túl hidegben, ez a babákra is vonatkozik. Ne legyen a gyerekszoba túl meleg, az ideális a 18-20 fok. Tegyél egy hőmérőt a kiságy mellé, hogy folyamatosan lásd a hőmérsékletet!
  2. Próbálj meg kialakítani egy esti rituálét, ami mind neked, mind a babának megfelel. Az esti babamasszázs ennek jó része lehet, mert megnyugtatja a csöppséget. Egy állandó rutin kialakítása segít abban, hogy a baba tovább aludjon, és kevesebbszer ébredjen fel éjszakánként!
  3. A babaágyban, távol a szülőktől nyugtalan lehet a baba. Legyen nálad egy kis plüssállat, ami beszívja az illatodat, majd helyezd ezt a baba ágyába. A baba felismeri majd az illatot, és úgy érzi, hogy ott vagy vele a szobában, ami megnyugtatja. 
  4. Nyáron korábban kelsz fel, mint télen, mert a nap is korábban előbújik. Ez a babára is vonatkozik, hiszen a fény felébresztheti. Ez lehet nappali fény, de más fényforrás is, mint például az utcai lámpa. Ezért legyen a szobában sötét, még akkor is, ha kint világos van, így a baba jobban alszik majd!
  5. Egy hónappal születése után a baba képes különbséget tenni a nappalok és az éjszakák között. Tanítsd meg a kicsit, hogy éjszaka van az alvás ideje, nappal pedig lehet játszani, beszélgetni, enni és fürödni. Ez a különbségtétel a nappal és az éjszaka között segít majd abban is, hogy a baba éjszaka aludjon. Legyen a házban sötét és csend esténként és legyen világos, sok nevetés és játék napközben.

TOP