Ötletek arra, hogyan tedd pelenkázást könnyebbé és vidámabbá.

Ötletek arra, hogyan tedd pelenkázást könnyebbé és vidámabbá.

Egy piszkos pelenkát kicserélni nem éppen a legkellemesebb élmény, de olyan pillanat, amikor a babával teljesen egymásra figyeltek. Itt találsz néhány ötletet arra, hogyan tedd ezeket a pillanatokat vidámabbá. 

Ötletek arra, hogyan tedd pelenkázást könnyebbé és vidámabbá. 

  1. Nem árt, ha jól felkészülsz. Sok mindenre oda kell figyelni a pelenkacserénél: kell törlőkendő, popsikrém, tiszta pelenka, sőt néha még játékok is. A pelenkacsere sokkal könnyedébben fog menni, ha minden szükséges dolgot előkészítesz. Így nem kell majd a pelenkázás közben ide-oda kapkodnod, teljes mértékben a babára tudsz figyelni. 
  2. A legvidámabb pillanatok azok, mikor együtt játszotok. Miért nem játszotok egyet a pelenkával? Például bújj el és kukucskálj ki a pelenka mögül, vagy adj egy vicces nevet a pelenkának. Ezáltal a pelenkázás izgalmas élmény lesz, amit a babád már előre várni fog. 
  3. Vagy legyen ez egy tanulásra szánt alkalom. Próbáljatok meg együtt számolni, vagy elbetűzni az ABC-t. Nem csak a figyelmét fogja elvonni a pelenkacseréről, de hasznos tanulás szempontjából is!
  4. A különleges alkalmakra fenntartott játékok mindig izgalmasak! Tegyél félre egy játékot, amit csak pelenkacsere közben veszel elő. Így az érdekes és különleges lesz a baba számára – ami szintén egy jó elterelő hadművelet. 
  5. A babáknak nagyon jók a megérzéseik. Ha azt mutatod, hogy nem szeretsz pelenkázni, a baba észre fogja venni. Ezáltal a pelenkacsere kellemetlenné válhat. De az ellentéte is igaz. Ha kedves hangon jó dolgokról beszélsz egy kis vidám zenével a háttérben, a pelenkacseréből kellemes pillanat lehet. Így vidámabb lesz neked és neki is!  
  6. Hogy elvond a figyelmét a pelenkázás közben, akassz egy mobiltelefont vagy más érdekes dolgot a pelenkázóasztal fölé. Vicces látni, hogyan nézeget fölfelé a baba érdeklődve, hogy mi történik ott.
TOP