Ötletek az egészséges bőrhöz és boldog babához

Ötletek az egészséges bőrhöz és boldog babához

A picúrodnak csodálatosan puha a bőre. Ugye szeretnéd, hogy ez örökre így maradjon? Megfelelő ápolással te is elérheted, hogy ennivalóan puha maradjon a pici bőre. 
Tippek

  1. Ez szinte varázslatos: semmi sem fogható a bababőr finomságához. A hihetetlen puhaság az, ami egyértelműen jelzi, hogy egészséges és ápolt a baba bőre. A bőrápolás is egy csodálatos módja annak, hogy közösen élvezzétek a kicsivel az együtt eltöltött időt. Használj akár testápolót, akár krémet, a végeredmény ugyanaz a boldog pillanat, amit közösen éltek át. 
  2. Sok baba nem szereti a hideget a bőrén, főleg egy meleg fürdő után. Figyelj oda, hogy elég meleg legyen a kezed és kend szét a krémet vagy testápolót mielőtt a kicsi bőrébe masszírozod. Még mindig hideg a testápoló? Meg tudod melegíteni a tubust, ha beleteszed forró vízbe, majd vársz amíg megfelelő hőmérsékletű lesz. Ez idő alatt le is tudod a babát is fürdetni. 
  3. Élvezd az összebújós pillanatot! Ez egy új élmény a kicsi számára, szóval fordíts időt arra, hogy gyengéden végig masszírozd a bőrét a testápolóval vagy a krémmel. Mindig teremts szemkontaktust a picivel és beszélj hozzá, így jól érzi majd magát és mindketten élvezni fogjátok ezeket a közös pillanatokat.
  4. Van, hogy a kicsi fázik a fürdés után? Próbáld meg melegen tartani egy törülközőbe csavarva és mindig csak azt az aprócska felületet hagyd szabadon, ahol be szeretnéd krémezni. Miután bekentél egy kis részt, takard be, így haladj végig a testén. Így a baba nem fog fázni és több időd lesz a szokásos ápolási rituáléra. Fontos, hogy figyelj arra is, hogy a szoba kellemes hőmérsékletű legyen. 
  5. Ha már picit nagyobb lesz a babád, egyre inkább kalandra éhes lesz, mindent fel akar majd fedezni. Ekkor türelmetlenebbé válhat, nem kis feladat elé állítva téged, hogy minden kezecskét és lábacskát megfelelően be tudjál krémezni. Próbáld meg úgy időzíteni, hogy a testápolás a fürdés után vagy a lefekvés előtt legyen, mert ekkor sokkal nyugodtabb és jobban fogja igényelni a simogatást. 
TOP