Milyen típusú bőre van a babámnak?

Milyen típusú bőre van a babámnak?

Minden baba bőre meglehetősen érzékeny, mivel nagyon vékony, hajlamos a kiszáradásra és az irritációra. Majdnem minden babán vannak kis irritált vagy piros foltok. A bőr általában rendbe jön magától, de néha a baba bőre állandóan piros vagy száraz. Ez lehet annak a jele is, hogy a babának allergiája vagy ekcémája van, vagy kifejezetten száraz bőrtípusú. 

A száraz bőr jellemzői a száraz foltok és a hámlás. Ha ezek a tünetek állandósulnak, valószínűleg a babának különösen száraz bőre van. Ebben az esetben ápold gyakran, babaolajat vagy olajos krémet a bőrbe masszírozva. Ezek az olajok és krémek egy vékony réteget képeznek a baba bőrén, ami segít megtartani a nedvességet és megóvni a bőrt a kiszáradástól. 

Néhány babának érzékeny bőre van. Az érzékeny bőrön piros pöttyök és az irritácó jelei, pl. bőrpír fordulhat elő. A bőr érzékenységét külső hatások okozhatják, de öröklődhet is. Ha a baba szüleinek érzékeny bőre van, valószínű, hogy a babának is az lesz. A bőrnek van egy természetes védőrétege, ami védi a kiszáradástól és a külső hatásoktól. Az érzékeny bőrnél ez a védőréteg kevésbé erős, így a bőr hajlamosabb a kiszáradásra.

TOP