Miért van a babáknak olyan imádnivalóan puha bőrük?

Miért van a babáknak olyan imádnivalóan puha bőrük?

A babák bőrének fantasztikusan puha a tapintása és kinézetre is tökéletes! De különleges törődést igényel. Miért? És milyen ápolás a legjobb a babák bőrének?

Miért van a babáknak olyan imádnivalóan puha bőrük?

A babák bőre nagyon különbözik a felnőttek bőrétől: gyönyörűen néz ki és mesésen lágy. Más a szerkezete, de ezáltal jobban sebezhető is. A baba bőre hajlamos a kiszáradásra, mivel nagyon könnyen felveszi és leadja a nedvességet. 
Másrészt azért is különbözik a mi bőrünktől, mert a baba kevesebb napfénynek és más külső hatásnak volt kitéve. A felnőtt bőr hozzá van ezekhez szokva és képes védekezni ellenük. De a baba bőre még nem tudja megvédeni magát ezektől, ezért hajlamosabb az irritáció és folt kialakulására. 
De evolúciós oka is van a lágy bababőrnek. Nem csak az emberi faj újszülötteinek különleges a bőre. Kiskutyáknak, -cicáknak és más emlős kölyköknek szintén feltűnően puha bőrük van, ami jelzi az anyjuk felé, hogy különleges bánásmódot igényelnek. A természet csodája: ez a csodálatosan lágy újszülött bőr törődésre buzdít – amit mi meg akarunk adni.  
TOP