Babahajat mosni? Néhány tipp erre a kihívásra.

Babahajat mosni? Néhány tipp erre a kihívásra.

A víz kellemetlen, csípő érzést okozhat a babák szemében. Ennek ellenére kellemessé teheted a hajmosást a baba és magad számára is. Néhány ötlet arra, hogyan moshatod a kicsi haját könnyebben. Remélhetőleg élvezni fogjátok mindketten. 

Ötletek a hajmosáshoz
  1. Van néhány trükk arra, hogyan mosd meg a baba haját, hogy ne kerüljön víz a szemébe. Próbáld meg letakarni a homlokát és a szemét egy kis törölközővel. Vásárolhatsz külön erre kialakított hajmosó karikát is. Így meg tudod mosni a haját úgy, hogy ne csípje a víz a szemét.  
  2. A zuhany helyett egy samponos flakont is megtölthetsz vízzel, így is leöblítheted a baba haját. Ezáltal jobban tudod a víz folyását irányítani és kevesebb az esélye, hogy a víz a szemébe megy. 
  3. Besamponozhatod a baba haját, de néhány gyerek szereti ezt magának csinálni. Amikor a baba picit nagyobb lesz, hagyjad, hadd mossa meg ő a saját haját. Ez egy teljesen új kaland lesz a számára. 
  4. Legyen játék a hajmosás, ahol habos frizurákat kell készíteni. Varázsolj új frizurát a babának, vagy akár magadnak is, ha együtt fürdötök. Ha a kicsi látja, hogy mennyire jó móka is a hajmosás, elvonhatja a figyelmét az öblítéstől. 
  5. Mondd el a babának, hogy eljött a fürdés és a hajmosás ideje, de nem fog sokáig tartani. Számolj vissza öblítés közben “Már készen is vagyunk! 5 ,4, 3…”
TOP