Hogyan tehetjük a fürdetést még szórakoztatóbbá?

Hogyan tehetjük a fürdetést még szórakoztatóbbá?

Sok szülő élvezi a fürdetést, és különleges pillanatokként éli meg a gyermekével. A fürdetés a nap nyugtató befejezése lehet, vagy akár indulhat ezzel az új nap. 

Hogyan tehetjük a fürdetést még szórakoztatóbbá és különlegesebbé? 

  1. A fürdetés nagyon szórakoztató, de sok munkával is jár. Készülj fel rá. Előtte gyűjts össze mindent, ami kellhet hozzá: sampon, törölközők, babaszék, játékok, fürdető, pelenka és tiszta ruha. Ha minden elérhető távolságon belül van, akkor már minden figyelmedet ezekre a vidám pillanatokra fordíthatod! 
  2. A fürdetés sokkal vidámabb, ha együtt csináljátok. Próbáld meg a babát együtt fürdetni a testvéreivel. Így megmoshatják egymást, és tudnak jókat játszani. De tartsd a szemedet a legkisebben, hogy valaki biztosan tartsa őt mindig. Te is beülhetsz a kicsivel a fürdőkádba! Ha nincs, aki segít tartani a babát, akkor használj törölközőbe bugyolált babaszéket. 
  3. A fürdetés általában a játék ideje is. Fürödni sokkal nagyobb élmény, ha mindenfajta érdekes játék úszkál a vízben, mint például gumikacsa, kisvödör vagy akár fürdőhab. Alkoss vagány indián frizurákat a habbal vagy építsetek habvárat. 
  4. Sajnos egyszer még a legvidámabb fürdőzés is véget ér. És a kellemes meleg víz után a kinti levegő hűvösnek tűnhet a baba számára. Tegyél egy fürdőköpenyt vagy egy törölközőt a radiátorra a fürdetés vége előtt pár percig. Így a kicsit meleg törölközőbe vagy fürdőköpenybe tudod csavarni miután kiveszed a fürdővízből, és nem fog fázni.
TOP