Tippek neked és a babának terhesség alatt

Tippek neked és a babának terhesség alatt

Az első alkalom mikor kontaktusba lépsz a babával, még a terhesség alatt történik. Itt találsz pár tippet magadnak és a pocaklakódnak.

Tippek neked és a babának terhesség alatt.

  1. A várandósság 20. hete körül elkezded érezni, hogy a baba mozog a hasadban. Kapcsolatot tudsz vele teremteni úgy, hogy megsimogatod, amikor rúg egyet. Néhány anya azt is érzi, ahogy a babájuk “odaúszik” az érintésükre: a baba oda mozdul, ahová a kezedet helyezed. Nagyon izgalmas azt érezni, hogy baba mozog mind a párod, a gyerekek, más családtagok vagy a barátok számára. 
  2. Az első ultrahang nagyon különleges pillanat a várandósság alatt. Ez az az alkalom, amikor végre megláthatod a pocakodban növő babát. Próbáld meg a tapasztalataidat lerajzolni vagy leírni egy kismama naplóban. Írd le hogyan éreztél, mikor először láttad meg a gyermekedet az ultrahangon, vagy hogyan változott a gyerekszoba. Képeket se felejts el csatolni! Amikor a gyermeked már elég érett lesz rá, együtt átnézhetitek a naplót, és a terhesség különleges pillanatait.
  3. 24 hetes várandósságnál a baba már hallja a szívverésedet, és ha korog a gyomrod. A baba már a testeden kívüli hangokat is hallja, mint például a hangodat vagy mások hangjait. Próbálj meg zenét hallgatni a babával. Kapcsold be a kedvenc zenédet és énekelj. Ha megszületik a kicsi, lehet, hogy észre fogod venni, hogy felismeri a zenét! 
  4. Amikor megszületik a baba, a szaglása már jól fejlett. Próbálj meg egy plüssállatot tartani magad mellett a terhesség alatt. Ez a plüssállat beszívja az illatodat. Mivel a baba felismeri az illatodat születés után, ezért megnyugtató lesz neki, ha ezt a plüssállatot a közelében tartod. 
  5. Kitalálni a nevet, kidekorálni a babaszobát és megvásárolni vagy kapni dolgokat, amire neked és a babának szüksége lesz jó módja annak, hogy még közelebb kerülj a picihez a várandósság alatt. 
TOP