WC-használat

Nagy feladat volt a pelenka elhagyása és a bilire szoktatás, de ez mostanra már valószínűleg sikerült. A gyermeked már a bilit használja, a következő lépés a WC használata lesz. Ez ismét nagy változást jelent. Ez a néhány ötlet segíthet:

Tedd könnyebbé!
Az első probléma, ami felmerülhet, a WC magassága. Ha fellépőt vagy esetleg egy színes dobozt teszel elé, a gyermeked rögtön az első akadályt könnyebben fogja venni. A fellépőt mindenképpen rögzítsd, nehogy elcsússzon. Segíthet egy csúszásgátló alátét.

Gyerekülőke
Az ülőkéhez képest még mindig nagyon kicsi a gyerek feneke, így ha lehet, szerezz be speciális gyerekülőkét. A legtöbb ülőkét könnyen rá lehet illeszteni a WC-deszkára, pillanatok alatt kész. Választhatsz akár színeset, mesefigurásat is. 

Egyedüllét
Van olyan kisgyerek, aki segítséget szeretne, mások viszont egyedül szeretnének lenni - miért nem kérdezed őt? Hadd döntse el ő, szüksége van-e a segítségedre. Akárhogy is dönt, eleinte biztosan lesz egy kis piszok, de ez természetes. Még egy ötlet: hogy ne legyen olyan nagy a nyomás, néhányszor ültesd rá az „új” ülőkére ruhástul, hogy hozzászokjon.

TOP