Ötletek a totyogók fogmosásához

Válassz színes fogkefét
Ha vagány, színes vagy mintás fogkefét választasz, a gyermeked élvezni fogja, mikor tanul fogat mosni. És miért ne választhatna ő maga? Menjetek el a boltba, keress kifejezetten gyermekek számára készült fogkefét és kérdezd meg, neki melyik tetszik. Ne felejtsd el a gyermekfogkrémet sem. 

Legyél türelmes
Már több mint két éve te mosod a kicsi fogát. Ehhez szokott hozzá, így lehet, sőt valószínű, hogy időbe telik, mire önálló lesz. De legyél türelemmel, mert végül úgyis belejön. A legjobb, ha eleinte még segítesz egy kicsit! Ezután lassan, fokozatosan hagyd, hogy egyre inkább ő maga végezze ezt a feladatot.

Magyarázd el
Számodra egyértelmű, hogy miden nap fogat kell mosni, hiszen ezt teszed már sok-sok éve. Miért ne magyaráznád el azt, amit teszel? Természetesen nem kell nagyon részletes magyarázatot adni, de néhány szó a szájhigiénéről, annak fontosságáról, a fogmosás megfelelő technikájáról sokat segíthet. 

Jutalmazz!
Mikor a gyermeked elkezdi egyedül mosni a fogát, jó ötlet, ha csatlakozol hozzá. Mossátok egyszerre a fogatokat, így akár játszhattok is egy kicsit. Öleld meg, ha nyert, és ha ügyes volt. A jutalmazás arra ösztönzi majd, hogy legközelebb is ugyanígy végezze a fogmosást. 

TOP