Szülinap

A gyermeked készen áll, hogy felfedezze a világot - napról napra magabiztosabb és önállóbb lesz. Ijesztő lehet, hogy a kétévesed többé már nem kisbaba, és nem függ mindenben tőled, de ez azt is jelenti, hogy önálló emberré válik, önálló vágyakkal, reményekkel és kívánságokkal. Most az a feladatod, hogy segíts neki a lehető legjobb, magabiztos és boldog emberré válni, fegyelmezéssel, élvezetes programokkal, és legfőképpen sok-sok szeretettel. 

Ne aggódj - akármekkorára is nő, a gyermeknek mindig szüksége lesz az anyukájára.

A kis felfedező

Ebben az időszakban engedj gyermeked növekvő kíváncsiságának, hagyd, hogy felfedezze saját világát. Biztonságos keretek között. Hagyd, hogy összemaszatolja, összepiszkolja magát - végtére is erre való a szappan. Ezer és ezer kérdése lesz, és a sok-sok „miért” fárasztó lehet. De próbálj türelmes maradni. Lehet, hogy nem tudod minden kérdésre a választ, de együtt, játékosan megkereshetitek ezeket. 

Hagyd, hogy egyedül csinálja

A gyermeked egyre több dolgot képes egyedül elvégezni: eszik, mosakszik, sőt, fel is öltözik. Mindig ott kell lenned, hogy a nehezebb dolgokban segíts, de ha egyre nagyobb önállóságot engedsz neki, magabiztosabbá válik. 

Ne vedd magadra 

A gyermeked elérkezett a „kétéves dackorszakba”. A hiszivel próbálgatja a határait, és közben használja új és izgalmas készségeit, mint a beszéd és a járás. Idegesítő dührohamhoz vezethet, ha te és a gyermeked elképzelései konfliktusba kerülnek - pl. hogy mikor menjen lefeküdni, vagy ne tegye a kezét a tűzbe. Rendkívül fontos, hogy nyugodt és magabiztos maradj. Nem számít, mit gondol a gyermeked, igenis te tudod, hogy mi számára a legjobb. 

TOP