Milyen nagyra nőtt!

Boldog szülinapot! Egy éves, hogy elrepült az idő!

Sok mindent elértetek együtt az elmúlt 12 hónapban. A pici újszülöttből totyogó lett. Lassan járni és beszélni kezd. Örömmel játszik egyedül. Egyértelműen kialakult a személyisége - határozott véleménye van arról, mit szeret és mit nem. 

Sok „első” történt ebben az évben. Az első mosoly. Az első fürdetés. Az első fogak. Az első lépések. És most itt az első szülinapi zsúr! 

Óriási esemény ez a gyermeked fejlődésében, és az ő ünneplésén kívül az is fontos, hogy magadnak és párodnak is gratulálj. 

Még egy kis összejövetelt is rendezhetsz a nagy nap tiszteletére, amin te, a párod és esetleg a közvetlen családtagok vesznek részt. De akár nagy bulit is tarthatsz. Akárhogy is döntesz, olyan programot válassz, ami élvezetes és pihentető. Végül is a gyermek úgysem fog emlékezni rá, számodra viszont emlékezetes marad ez a nap.

Ötletek a zsúr megszervezéséhez:

Meghívók
Jó ötletnek tűnhet miden barátodat meghívni, de a sok idegen megijeszti a gyermeket. Talán az a legjobb, ha nagyon közeli barátokat hívsz meg, és olyan anyukákat, akiknek hasonló korú gyermekei vannak, és akikkel közel kerültetek egymáshoz. 

Időben küldd el a meghívókat, körülbelül 6 héttel előtte, hogy mindenki feljegyezhesse a dátumot és időben tudjon reagálni, te pedig tudd, hány vendégre számíthatsz. 

Programok
Fizetett szórakoztató programot szervezni talán pénzkidobás, a gyerekek olyan játékokban is örömet találnak, mint a körjátékok a kertben, vagy dobozokban elrejtett játékok felkutatása. És persze nagyon élvezik az ajándékok bontogatását. Légy felkészülve, hogy a csomagolás jobban fogja érdekelni, mint maga az ajándék - ezzel egyszerűen minden gyerek így van.

Ebben a korban a gyerekek inkább egymás mellett játszanak, nem egymással. Gondoskodj róla, hogy sok-sok játék legyen, amivel játszhatnak, nehogy elvegyék egymástól és sírás legyen a vége. 

Ha nagyobb gyerekek is jönnek, gondoskodj az ő szórakoztatásukról is. Színezők, kirakók, vagy egy TV és DVD-lejátszó egy csendes sarokban lekötheti őket.

Helyszín 
A legegyszerűbb, ha otthon tartjátok a zsúrt – végül is a gyermeked itt érzi jól és otthonosan magát. Ám ha több helyre van szükséged, az alapján válassz helyszínt, hogy mennyire biztonságos. Ebben a korban a kisgyerekek nagyon gyorsan mozognak, így győződj meg róla, hogy a kijáratok be vannak zárva. Pont úgy, mint otthon, gondoskodj róla, hogy ne legyenek éles sarkok, és ne tudjanak a kis ujjukkal semmi veszélybe belenyúlni. 

TOP